dutch english french

De geschiedenis van vof Devanci


Vof Devanci is een familie bedrijf die is opgericht door Johan en Greetje Sipsma in 1991 met de naam vof Sipsma-Zwiep. Vanuit daar is het bedrijf uitgegroeid tot een binnenvaart onderneming met drie schepen. In 2010 kreeg het bedrijf een naamsverandering naar vof Devanci. In 2018 is Devanto B.V. opgericht na uitbreiding met een vierde schip. Vof Devanci en Devanto B.V. werken volledig samen.

De drie schepen van het bedrijf vof Devanci hebben elk een eigen scheepsnaam. Ieder van ons heeft voor zijn eigen schip een naam bedacht. De scheepsnamen hebben allemaal een bijpassende betekenis.

Avanti vertaald vanuit het Italiaans betekent: vooruit/voorwaarts
Desafio vertaald vanuit het Portugees betekent: uitdaging
Andamento vertaald vanuit het Italiaans/Portugees betekent: vooruitkomen/verbetering/gaand

De bedrijfsnaam Devanci komt voort uit een samenstelling van drie scheepsnamen. Voordat wij het schip de Andamento aankochten was het bedrijf in het bezit van een ander schip die de naam Avance droeg, vertaald vanuit het Frans betekent die naam voorsprong/voorschot. Devanci is een samenstelling van de scheepsnamen: Desafio-Avance-Avanti, vertaald vanuit het Esperanto betekent Devanci inhalen.

De bedrijfsnaam Devanto komt voort uit een samenstelling van de scheepsnamen: Desafio-Avanti-Andamento. Devanto vertaald vanuit het Frans betekent vooruitlopen/voorsprong nemen.

Sinds 2020 werken wij samen met scheepvaartbedrijf Casado in Andesto B.V. De bedrijfsnaam Andesto is een samenvoeging van de scheepsnamen Andamento-Desafio en Vadesto en heeft verder geen vertaling.

Onze Schepen


avanti

Avanti

desafio

Desafio

andamento

Andamento

devanto

Devanto

devanto

Vadesto