dutch english french

De geschiedenis van Devanci BV


Devanci BV is een familiebedrijf die is opgericht door Johan en Greetje Sipsma in 1991 met de naam vof Sipsma-Zwiep. Vanuit daar is het bedrijf uitgegroeid tot een binnenvaart onderneming met drie schepen. In 2010 kreeg het bedrijf een naamsverandering naar V.O.F. Devanci en in 2023 een rechtsworm wijziging en gaat verder als Devanci BV.

De drie schepen van het bedrijf Devanci BV hebben elk een eigen scheepsnaam. Ieder van ons heeft voor zijn eigen schip een naam bedacht. De scheepsnamen hebben allemaal een bijpassende betekenis.

Avanti vertaald vanuit het Italiaans betekent: vooruit/voorwaarts
Desafio vertaald vanuit het Portugees betekent: uitdaging
Andamento vertaald vanuit het Italiaans/Portugees betekent: vooruitkomen/verbetering/gaand

De bedrijfsnaam Devanci komt voort uit een samenstelling van drie scheepsnamen. Voordat wij het schip de Andamento aankochten was het bedrijf in het bezit van een ander schip die de naam Avance droeg, vertaald vanuit het Frans betekent die naam voorsprong/voorschot. Devanci is een samenstelling van de scheepsnamen: Desafio-Avance-Avanti, vertaald vanuit het Esperanto betekent Devanci inhalen.

In 2018 is een schip aangekocht waar samenwerking met een extern bedrijf mee aangegaan is. Dit schip had de naam Devanto en was onderdeel van Devanto BV. De bedrijfsnaam Devanto komt voort uit een samenstelling van de scheepsnamen: Desafio-Avanti-Andamento. Devanto vertaald vanuit het Frans betekent vooruitlopen/voorsprong nemen. In 2023 is het schip verkocht en op dit moment zijn de bedrijfsactiviteiten gepauzeerd.

Sinds 2020 werken wij samen met scheepvaartbedrijf Proscrito Holding BV in Andesto B.V. de bedrijfsnaam Andesto is een samenvoeging van de scheepsnamen Andamento-Desafio en Vadesto en heeft verder geen vertaling.

Onze Schepen


avanti

Avanti

desafio

Desafio

andamento

Andamento

vadesto

Vadesto